BIOLOŠKO-PRODUKTIVNE OSOBINE
Otpornost na zimu: odlična, izdržava i ‑17°C bez snega
Visina stabla: 85–95 cm
Vreme stasavanja: srednje kasna sorta
Otpornost na pepelnicu: vrlo dobra
Tolerantnost na žutu rđu: odlična
Otpornost na poleganje: dobra
OSOBINE ZRNA I TEHNOLOŠKI KVALITET
Masa 1000 zrna: 40–43 g
Hektolitarska masa: 80–84 kg
Sadržaj proteina: 12–14%
Sadržaj vlažnog glutena: 25–30%
Kvalitetna klasa (Farinogram): B1
Broj padanja: 270–350 sec
AGROTEHNIKA I PRINOS ZRNA
Optimalna gustina setve 500 kl. zrna/m2
Tolerantna na kasnije rokove setve
Dobro reaguje na veće doze azota u prihrani
Potencijal prinosa u proizvodnji (t/ha):
u lošim uslovima 4–5 t/ha
u dobrim uslovima 6–8 t/ha
u odličnim uslovima preko 10 t/ha